Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... Zene füleimnek ... Zsidó zenészek ... Elkezdődött az őszi zsidó kulturális fesztivál Szegeden

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Elkezdődött az őszi zsidó kulturális fesztivál Szegeden Nyomtatás E-mail
2011. szeptember 14. szerda, 09:53
AddThis Social Bookmark Button

Kovács Valéria üvegfestőművész kiállításának megnyitójával és a Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertjével hétfőn este elkezdődött a VII. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál október végéig tartó programja az Új Zsinagógában.

Az immár hetedik alkalommal megszervezett rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa a nagyközönségnek a szegedi zsinagóga és a vallási központ környékének kulturális életét - mondta Lednitzky András, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke a megnyitón.

A következő másfél hónapban hangversenyek, kiállítások, könyvbemutató és izraeli vacsoraest várja a érdeklődőket. A zsinagógában koncertezik csütörtökön Csanádi László orgonaművész, a következő héten pedig klezmer, zsidó és cigány dallamokkal lép színpadra Klein Judit énekművész és a Judrom Együttes. A mór-arab-mediterrán elemekkel vegyített szecessziós stílusú épületben rendezik a Debreceni Szimfonikus Zenekar és a Ghymes együttes közös koncertjét szeptember végén, s itt hallható majd a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar szimfonikus zenekara és a Vox Universitas Szegediensis Női Kar is október 5-én.

A fesztivál vendége lesz október 11-én Pitti Katalin, akit Teleki Miklós orgonaművész kísér, és Szegeden koncertezik az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem Goldmark Kórusa is, őket a hitközség dísztermében hallhatja a közönség a fesztivál zárásaként. Ugyanitt találkozhatnak az olvasók egy irodalmi délutánon Benedek István Gábor íróval is.

A zsinagóga előcsarnokában Kovács Valéria tárlatát október 5-től Halasi Csipkemúzeum kiállítása követi.

A fesztiválhoz kapcsolódóan a Tisza-parti város ad otthont a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok Országos Szövetsége közgyűlésének, és az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem egy, a zsidóság hagyományait bemutató szabadegyetemet is rendez, melyen előadást tart Schőner Alfréd rektor, illetve Markovics Zsolt főrabbi.

A fesztivál hagyományos záróeseménye az izraeli vacsoraest, melyen jellegzetes zsidó ételeket kóstolhatnak az egybegyűltek, akik szórakoztatásáról az Akropolisz Táncszínház, a Budapest Klezmer Band, Juhász Máté zongorista, Molnár Orsolya énekművész és Hajnal István kongás gondoskodik majd.

Forrás: c-press.hu

 

Kapcsolódó cikkek