Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Két afrikai elefánt érkezett a Nyíregyházi Állatparkba

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:
Birthright

Két afrikai elefánt érkezett a Nyíregyházi Állatparkba Nyomtatás E-mail
2009. december 30. szerda, 09:35
AddThis Social Bookmark Button
Két fiatal afrikai elefántbika költözött a Nyíregyházi Állatpark új elefántházába; az Izraelből érkezett, négy év körüli állatokkal együtt immár hat elefánttal büszkélkedhet a szabolcsi megyeszékhely állatkertje, bár a jövevények egyike csak néhány hónapig marad.
A parkban jelenleg három nőstény ázsiai, valamint egy kétéves hím afrikai elefántborjú él, utóbbi augusztusban vesztette el édesanyját, a 14 évesen daganatos betegségben elpusztult Yokit. Az árván maradt, Jumaane névre hallgató elefánt gondozói attól tartottak, hogy a veszteség komolyabban megviseli az állatot, ezért igyekeztek a lehető leghamarabb társat találni neki. Dajkatehenet nem sikerült számára szerezni, viszont kedden Izraelből érkezett hozzá két, vele közel azonos életkorú elefántbika - mondta el az MTI-nek Gajdos László, az állatpark igazgatója.

Az elefántokat repülőgéppel előbb Ferihegyre, onnan kamionnal Nyíregyházára szállították, és daruval emelték be őket az elefántházba kis társuk mellé. Az igazgató hozzátette: a körülbelül négyéves jövevényeknek egyelőre nincs nevük, egyikük pedig mindössze néhány hónapot tölt Nyíregyházán; megfigyelése után továbbutazik végleges otthonába, a Kanári-szigetekre.

- Reményeink szerint hamar összeszoknak a kicsik, és egy jó elefántóvodát tudunk kialakítani számukra addig, amíg meg nem érkeznek hozzájuk a várva-várt elefánttehenek - mondta Gajdos László, aki azt is hozzátette, hogy két éven belül akár két nőstény elefánt is lakója lehet a sóstói állatkertnek. Európa több száz állatkertjéből a nyíregyházi mellett csupán kilenc olyan akad, amely egyszerre tart ázsiai és afrikai elefántfajt; emellett itt található Magyarország legnagyobb elefántgyűjteménye.

MTI