Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Michael Douglas Genesis-díjat kapott

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Michael Douglas Genesis-díjat kapott Nyomtatás E-mail
2015. június 19. péntek, 09:00
AddThis Social Bookmark Button

Jelentős díjat kapott Michael Douglas a zsidó közösségért tett erőfeszítései elismeréseként. A sztár a díjjal járó 1 millió dollárt is arra akarja felhasználni, hogy a vegyes családokban élő zsidók megtalálják a gyökereiket.

 Michael Douglas egészen addig nem hallott a Genesis-díjról, ameddig nem derült ki, hogy ő nyerte. Akkor pedig különösen meglepődött, amikor kiderült számára, hogy az elismerést olyanok kapják, akik valami jóra ösztönzik a zsidó közösséget.

A népszerű filmszínész édesapja, a szintén hollywoodi sztár Kirk Douglas közismerten zsidó származású, de az édesanyja, a színésznő Diana Dill nem az, ezért azt gondolta, ez kizáró ok a díjazásnál. 

 

Michael Douglas Izraelbe utazott, hogy átvegye az 1 millió dollárral járó elismerést. A díjat a Genesis Jótékonysági Csoport hívta létre, ami mögött egy orosz zsidó üzletember áll, akinek deklarált célja az orosz zsidóság identitásának erősítése. Néhányan kritizálták, hogy egy multimilliomosnak ítélték a díjat, erre a színész úgy reagált, hogy a hírességek sok emberhez tudják eljuttatni a díj üzenetét. Példaként említette a Los Angeles Times-ban megjelent írását az antiszemitizmus ellen, ami a személye miatt kapott nagy figyelmet – olvasható a haaretz.com-on.

 

Teljes cikk: zsido.com