Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Brooklynban sugárútszakaszt neveztek el Wallenbergről

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Brooklynban sugárútszakaszt neveztek el Wallenbergről Nyomtatás E-mail
2012. december 10. hétfő, 10:18
AddThis Social Bookmark Button

Raoul Wallenbergről nevezték el Brooklyn egyik sugárútjának szakaszát – ezzel emlékezett New York városa vasárnap a holokauszt idején magyar zsidók ezreit megmentő svéd diplomatára születésének 100. évfordulóján.


Brooklyn Borough Park negyedében a 13. sugárútnak a 36. és 60. utca közötti szakaszát nevezték át egyúttal Raoul Wallenberg Way-nek is, David G. Greenfield és Brad Lander városi tanácsi képviselő javaslatára. A szertartás a Raoul Wallenberg Centenáriumi Ünnepi Bizottság egyik leghangsúlyosabb eseménye volt New Yorkban.

“Az Egyesült Államokban a holokauszt túlélői a legsűrűbben a Borough Parkban laknak és több száz helyi család Raoul Wallenberg hősiességére vezetheti vissza az életben maradását. Köszönöm a városi tanácsbeli kollégáimnak, hogy támogatták az átnevezést, amely lehetővé teszi, hogy Raoul Wallenberg neve és öröksége tovább éljen” – hangoztatta nyilatkozatában februárban, az önkormányzati testület döntése nyomán Greenfield.

Az új utcatábla leleplezésének szertartásán részt vett Dán Károly, Magyarország és David E. R. Dangoor, Svédország New York-i főkonzulja. Miként a hivatalos laudáció szövege, az eseményről beszámoló amerikai sajtójelentések is egybehangzóan azt állították, hogy Wallenberg 100 ezernél több zsidót mentett meg a haláltól Magyarországon.

Raoul Wallenberget az idén az amerikai törvényhozás posztumusz az általa adományozható legmagasabb elismeréssel, a Kongresszusi Aranyéremmel tüntette ki. Winston Churchill és Teréz anya mellett egyedül ő nyerhette el 1981-ben az Egyesült Államok tiszteletbeli állampolgárságát. (Ezt a címet Kanadától és Izraeltől is megkapta.)

 

Forrás: http://tozsdeforum.hu