Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Negyed6Negyed7 fesztivál a régi zsidó negyedben

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Negyed6Negyed7 fesztivál a régi zsidó negyedben Nyomtatás E-mail
2012. december 05. szerda, 12:13
AddThis Social Bookmark Button

Hanukai gyertyagyújtással, beszélgetéssel, színházi előadással, városismereti sétákkal, kiállítással, koncertekkel és garázs vásárral várják az érdeklődőket szombattól egy héten át a Negyed6Negyed7 fesztiválon a régi zsidó negyedben Budapesten.

A Marom Egyesület és szervezőtársaik idén ötödik alkalommal gyújtanak fényeket Hanuka alkalmából. A nyolcnapos fesztivál nyitónapján a Butterfly Effect lemezbemutató koncertje lesz a Mika Tivadar Mulatóban, a Lámpás Klubban pedig a Nu? Zenekar saját szerzeményei mellett jiddis, ladino és liturgikus dallamokat hangszeres improvizációkkal adnak elő.

Szombattól december 15-ig minden este a Dor Hadas közösség Hanukai gyertyagyújtással várja az érdeklődőket a Kis Diófa utcai Kisüzemben.

December 13-án Létezik-e Magyarországon zsidó szavazat címmel Kovács András szociológus, Lakner Zoltán politológus és Schönberger Ádám, a Marom Budapest vezetője beszélgetnek többek között arról, hogy a módosított választási rendszer milyen hatással lehet a zsidóság érdekérvényesítésére és politikai aktivitására.

Lesz közös nyelvtanulás rabbinikus szövegek és talmudi történetek segítségével, december 14-én szombaton pedig istentiszteletet tartanak gitár- és dobkísérettel, majd vacsorával várják az érdeklődőket.

Idén is lesznek városismereti séták, amelyen a Klauzál tér környékét mutatják be. Szombaton a Massolit könyvesboltban fotókiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők, majd mások mellett a Kádár Étkezdébe és a Gruppo Tökmag kortárs művészeti műhelybe látogathatnak el. A Fogasházban a Dinamo Művház Történet-terápia című interaktív színházi installációja lesz látható.

December 12-én a TÁP Színház Kiskereskedők és kisiparosok- sétaszínház címmel térspecifikus előadást tart Vajdai Miklós rendezésében. A társulat ellátogat a műhímzőhöz, a kárpitoshoz és a bőrdíszműveshez is.

A régi pesti zsidó negyed vallási épületeit december 13-án mutatják be. A sétán a Dohány, a Kazinczy és a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga épületeit, valamint a városrész kialakulásának történetét ismerhetik meg az érdeklődők.

A zsidó negyed palotáit bemutató séta december 14-én lesz és a Hungária Fürdőt, az Erzsébetvárosi Bank épületét, illetve az Elektrotechnikai Múzeumot járhatják körül a résztvevők. A zárónapon, december 15-én a terézvárosi Terror Házához, a második világháború idejének önbíráskodó helyszínére kalauzolják a látogatókat.

A Héber Budapest című programon a városban található héber nyelvű feliratok, kiírások és táblák szövegeinek segítségével interaktív nyelvórát tartanak.

A Hagesher koncertjén december 14-én a Mika Tivadar Mulatóban klezmer és balkáni dallamok mellett reggae, hiphop és funk elemekből összegyúrt tánczenével várják az érdeklődőket. De lesz Muzsikás hanuka koncert december 12-én a Bálint Házban, másnap pedig hanuka parti a belgrádi Shira U’tfila zenakarral az Izraeli Kulturális Intézetben.

A részletes program a www.negyed6negyed7.com oldalon érhető el.

Forrás: kultography.hu