Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Magyar szuperhősért rajong a világ!

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Magyar szuperhősért rajong a világ! Nyomtatás E-mail
2012. november 30. péntek, 15:18
AddThis Social Bookmark Button

Úgy tűnik, Batman, Spiderman és a többi szuperképességű lény becsukhatja a boltot, ugyanis megjelent a színen Super Mamika, a 91 éves, magyar származású nagymama, aki enyhe depresszióját kezeli azzal, hogy unokája fényképezőgépe előtt pózol teljes harci díszben. Sikere máris hatalmas, milliónyi rajongója van világszerte.

A 41 éves francia fotós, Sacha Goldberger imádja nagymamáját, a magyar születésű Frederikát, ám munkája miatt kevés időt tud vele tölteni. Amikor kiderült, hogy az idős hölgy magányosnak érzi magát, és emiatt az enyhe depresszió tünetei mutatkoznak rajta, az unoka elkezdett azon gondolkodni, hogy miképpen tudnának több időt együtt tölteni. A megoldás kézenfekvő volt: fotósorozatot készít mamikáról, hiszen a közös móka afféle alternatív depresszió terápiaként elűzi a búskomorságot. Ha viszont fotósorozat, akkor semmiképp se legyen hétköznapi; így született meg Super Mamika, a hero.

 


 

„Az első képek úgy születtek, hogy fogtam egy bukósisakot, rajta egy a fehér csillaggal, majd arra kértem a nagymamámat, hogy vegye fel, ő elkezdett pózolni benne, én pedig mondtam neki, hogy nagyszerű.” Mivel alapvetően közös szórakozásnak indult a dolog, maguk is meglepődtek, hogy mekkora sikert aratott az internetre feltöltött sorozat, és már nem volt megállás. Sorra születnek az újabb és újabb képek, melyeken Frederika a legkülönfélébb szuperhős pozíciókban domborít.

A zseniális fotók egyszerre ironizálnak a szuperhős kultuszon, a pin-up stíluson és a fiatalságot dicsőítő 21. századi kultúrán. Mamika ugyanis igazi való életbeli hős, hiszen a II. világháború alatt tizenegy ember életét mentette meg.

Forrás: cotcot.hu