Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... A Facebook perrel fenyegeti Mark Zuckerberget

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

A Facebook perrel fenyegeti Mark Zuckerberget Nyomtatás E-mail
2011. december 19. hétfő, 11:53
AddThis Social Bookmark Button

2. zuckerbergPersze nem a saját alapítóját, hanem egy izraeli vállalkozót, aki nemrég jogilag is felvette a Mark Zuckerberg nevet - a per mégsem erről szólna.
Az ál-Zuckerberg (születési nevén Rotem Guez) honlapja, a MarkZuckerbergOfficial.com leírása szerint a közösségi oldal és közte a konfliktus még 2011 januárjában kezdődött, miután a Facebook lekapcsolta a profilját és nem engedett számára hozzáférést. Ezért egyébként (állítólag) pert is indított.

A viszontperlésre némileg súlyosabb okot talált a Facebook jogi képviselete: Zuckerberg (akkor még Rotem Guezként) olyan vállalkozást hozott létre, ami Facebook-oldalaknak kínált lájkokat eladásra - vagyis, ha valaki úgy érezte, hogy nem tud elég rajongót felmutatni, a cég záros határidőn belül odacsődített akár tízezer lájkolót. Ez viszont szembemegy a közösségi oldal felhasználási feltételeivel.

Ezek után úgy érezzük, hogy joggal feltételezhetjük ál-Zuckerberg névváltoztató tervéről, hogy csupán a média figyelmét kívánta felhívni magára (és nyilván vállalkozására is).

Az izraeli ügyintézők egyébként - ahogy az az alábbi, Rotem Guez által készített videón látszik - súlyos fejvakarásba kezdtek, mikor megkapták a névváltoztatáshoz szükséges papírokat, de végül belementek, hiszen alapvetően nincs jogi akadálya annak, hogy valakit Mark Zuckerbergnek hívjanak. Persze megint más kérdés, ha ezzel a nyilvánosságot kívánja megtéveszteni.

Szerintetek ez az egész egy nevetséges húzás vagy egy zseniális marketingfogás?

Forrás: hir24.hu