Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Racine-nel, Kleisttel és kortárs ősbemutatókkal indul a bécsi színházi évad

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Racine-nel, Kleisttel és kortárs ősbemutatókkal indul a bécsi színházi évad Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 30. kedd, 07:33
AddThis Social Bookmark Button

Nagy klasszikusokat és kortárs ősbemutatókat egyaránt tartogatnak a bécsi színházak az új évadra. A Burgtheater Racine Phaedrájával és egy dán kommunáról szóló darabbal nyit, az Akademietheater Kleist Az eltört korsó című színművét állítja színpadra.

A nagyobb színházak közül a Volkstheaterben gördül fel először a függöny a 2011-12-es évadban: szeptember hetedikén Ron Hutchinson vígjátéka, a már az előző szezonban is játszott Holdfény és magnóliák látható.Új bemutatóval először szeptember kilencedikén jelentkezik a Volkstheater. Felix Mitterer Du bleibst bei mir (Velem maradsz) című darabja Dorothea Neff osztrák színésznőről, a nagy nevű színház egykori tagjáról szól, aki a náci időszakban élete kockáztatásával bújtatta egy zsidó barátnőjét. A Burgtheaterben szeptember 10-től az előző évad után ismét látható Racine Phaedrája. Ugyanaznap a Burgtheater kamaraszínháza, az Akademietheater egy ősbemutatóval várja a közönséget. Mogens Rukov és Thomas Vinterberg darabját, A kommunát állítják színpadra. Az 1970-es évekbeli Dániában játszódó színmű a szereplők egyéni érzelmei és késztetései, valamint a választott közösségi életformájuk között feszülő ellentétet ábrázolja. Szeptemberben Matthias Hartmann rendezésében egy másik klasszikus darabot, az idén kétszáz éve elhunyt Heinrich von Kleist Az eltört korsó című darabját is megnézheti az Akademietheater közönsége.

Németországi és salzburgi bemutatók után októbertől a bécsi Kasino színpadán is látható az egyik legelismertebb kortárs osztrák szerző, Peter Handke új darabja, az Immer noch Sturm (Még mindig vihar). A rendező Dimiter Gotscheff. A Theater in der Josefstadtban Csehov Három nővérének előadásával kezdődik az évad szeptember 10-én. Pár nappal később Johann Nestroy Lumpazivagabundus című 1833-ban írt, háromfelvonásos bohózatát állítják színpadra.

MTI