Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Indiai kisbajusz és Gandhi

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Indiai kisbajusz és Gandhi Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 04. csütörtök, 08:59
AddThis Social Bookmark Button

Hitlerről szóló indiai filmet mutattak be a Indiában, az alkotás már a forgatás idején nagy vihart kavart.

A Jó barát, Hitler (Dear friend, Hitler) című film teljes egészében indiai gyártású, forgatókönyve azon a két levélen alapul, amelyet Mahátma Gandhi, az indiai függetlenség atyja írt a náci vezetőnek a II. világháború idején, hogy "lebeszélje" őt a harcokról. "A béke üzenetét szeretnénk elküldeni Indiából az egész világnak, megmutatni annak gyökereit, hogy világi állam vagyunk, a béke pártolói. Minden indiai magában hordozza Gandhit" - mondta Nalin Szingh, a film forgatókönyvírója.

Radzsesh Randzsán Kumar filmje már a kezdetektől viták össztüzében állt, miután a rendező arról beszélt, Hitler közvetve milyen szerepet játszott az indiai függetlenség kivívásában. A forgatókönyvíró azonban igyekezett leszögezni, hogy a film csak a "Gandhi-féle mozgalom nácizmus feletti felsőbbségét akarta bemutatni", de semmiképp sem állt szándékukban idealizálni Adolf Hitlert, mint ahogy attól India kis létszámú zsidó közössége tartott.

 

 

"A világon sok helyen tüntetnek napjainkban, jó pillanat feltenni a kérdést: mi a jobb, az erőszakmentesség vagy a pisztoly?" - vetette fel Nalin Szingh, aki színészként is részt vett a produkcióban, Joseph Goebbelst alakítja. A 150 millió rúpiából (618,2 millió forintnak megfelelő összegből) készült filmet Újdelhiben és az ország északi részén forgatták. A fővárosban alakították ki Hitler bunkerét, a külső felvételeket az északi hegyvidéki tájon rögzítették.

mult-kor.hu