Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Magának öli az állatokat a Facebook-alapító Zuckerberg

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:
IC

Magának öli az állatokat a Facebook-alapító Zuckerberg Nyomtatás E-mail
2011. május 30. hétfő, 09:36
AddThis Social Bookmark Button
Étkezési szokásainak megváltoztatásával annak a szokásának hódolt, hogy minden évben egy nagy kihívás elé állítja magát.
„Idén gyakorlatilag vegetáriánus lettem, csak olyan állatnak a húsából eszem, amelyet saját magam öltem meg. Eddig ez bevált: sokkal egészségesebb élelmiszereket fogyasztok, sokat tanultam a fenntartható mezőgazdaságról és állattenyésztésről” – ezt az ifjú milliárdos a Fortune című amerikai magazinban közzétett elektronikus levelében árulta el.
   
Az ifjú milliárdos elmondta: étkezési szokásainak megváltoztatásával annak a szokásának hódolt, hogy minden évben egy nagy kihívás elé állítja magát. Tavaly például a kínai nyelv tanulása volt a cél.
   
„Idei személyes kihívásom a tudatos étkezés. Azt hiszem, sokan elfelejtik, hogy egy élőlénynek meg kell halnia ahhoz, hogy megehessük. Célom tehát, hogy ezt ne felejtsem el, és a tudatában legyek annak, mim van” – tette hozzá.
   
Tudatos étkezését Zuckerberg egy homárral kezdte, amelyet saját kezűleg dobott élve a forró levesbe, majd egy tyúkkal folytatta, most pedig vadászni szándékozik.
   
„Engem nem zavar, mit akarnak az emberek enni, csak felelősen kell tenniük, és tudniuk kell, honnan ered, amit megesznek” - mondta.
   
Zuckerberg elmondta: számos barátját érdekli a terv. „Sokan vegetáriánusok, mások szeretnek vadászni, ismét mások gazdálkodnak”.
   
A Fortune azután készített elektronikus interjút Zuckerberggel, hogy Facebook-oldalán bejelentette a barátainak: az elmúlt hónapban egy disznót és egy kecskét vágott le. A disznó- és kecskevágásra vonatkozó ismereteket egy Szilícium-völgybeli barátjától kapta, akit viszont helyi állattenyésztők láttak el jó tanácsokkal.

MTI