Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... InterJews ... VilágStetl ... A vadászok ragadozója - Adrien Brody

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

A vadászok ragadozója - Adrien Brody Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 27. hétfő, 11:52
AddThis Social Bookmark Button

Legújabban Predatorokra vadászott egy idegen bolygón, de szerepelt már együtt King Konggal és a Zongorista szerepében megtanult lengyelül és Chopin-t játszani.

Újabban forráskeresés közben akármerre fordulok, ismerős nevekbe botlom. Így Adrien Brody esetében is, akinek édesanyja a humanista fényképezés egyik legismertebb alakja, a budapesti Sylvia Plachy.

Szilvia édesapja katolikus, édesanyja zsidó volt. 1956. december 10-én, egy hónappal a magyar forradalom leverése után, a 13 éves egy lovaskocsiban rejtőzködve lépte át családjával az osztrák határt. Akkor már Sylvia Plachy két évvel később a család New York Queens negyedében telepedett le. 1963-ban kapta meg amerikai állampolgárságát.Később a Pratt Institute-ban fotográfiát tanult, többek között André Kertésztől. 1973-ban született meg fia, a későbbi Oscar-díjas Adrien Brody, aki hamarosan anyja kedvenc modellje lett. Férje, a lengyel és zsidó származású Elliot Brody történelmet tanított.
Adrien és családja nem volt nagyon gazdag, de jómódban éltek. Már gyermekként színész akart lenni. Középiskolai tanulmányait a Queenseni Gimnáziumban folytatta. Zsebpénzét többek között az off-Broadwayn eljátszott kisebb alakításokból szerezte meg.A zongorista című film eljátszásához, Adrien Brody-ra nehéz feladatok vártak. Meg kellett tanulnia Chopint  játszani, lengyelül beszélni, hat hét alatt több mint tizenhárom kilót kellett leadnia az utolsó gettó-jelenetekhez. Ezért az alakításért, Adrien Brody elnyerte a legjobb férfi színésznek járó Oscar-díjat. Legutóbb pedig a cingár színész megdöbbentően deltás a Predators-filmben.

 

www.JewBox.hu