Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... InterJews ... VilágStetl ... Egy évtized izraeli legjobbjai

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Egy évtized izraeli legjobbjai Nyomtatás E-mail
2010. január 04. hétfő, 16:14
AddThis Social Bookmark Button

Az izraeli Radio Galgalatz, a hadsereg hivatalos csatornája idén is összeszedte az elmúlt évtized izraeli kultúrájának legjobbjait. Az eredmény nem meglepő, de annál érdekesebb.

A cahal rádiója az egyik legnépszerűbb csatorna Izraelben. A hadsereg különleges zenei alakulatában kitűnt előadók pedig rendre a leghíresebb sztárokká váltak Izraelben.
Az állomás kulturális részlege éjt nappallá téve dolgozott, hogy az öt kategória (TV műsor, zenei album, színházi előadás, könyv és film) legjobbjait összeszedje. A felmérés egyébként meglepően szakszerűen folyt, az eredmény pedig reprezentatív szagú. Öt különböző területen független szakemberek bizottsága, kritikusok, szerkesztők mellett katonák, civilek és tartalékosok alakították a listát.

Az évtized könyve: Amos Oz – Történet szerelemről és sötétségről
Amos Oz a mai izraeli írók között legsikeresebb és legismertebb író 2002-ben jelentette meg önéletrajzi írását, melyben nem csupán családjának és önmagának szomorédes a története elevenedik meg, de megismerjük a cionizmus változását és Izrael helyzetét is.

Az évtized albuma: Idan Raichel – Az Idan Raichel Projekt
Idan Raichel bombaként robbant a világ zenei köreiben, amikor 2003-ban megjelent debütáló albuma. Azóta töretlen a szárnyalás, és nincs olyan az izraeli zenében akár csak egy kicsit is ismerős ember, akinek meglepetés ez a helyezés.Az évtized mozija: Ari Folman – Libanoni keringő
Ari Folman rendező 2008-ban készítette el ezt a különleges hangulatú és egyedi technikával készített animációs filmet. Az alkotás elképesztően sikeres lett, fesztiválok, filmklubok és állandó vetítések plakátjai jelezték útját.Az évtized TV műsora: Csodálatos ország (Keset)
Izraeli szatíra, mely 2003 óta fut és az izraeli és világpolitika, közélet szereplőivel/ből csinál viccet. Az első rész óta folyamatosan csúcson van, ma a legnézettebb izraeli TV műsor, mely megelőzte a Csillag születiket (Kochav nolad) is.Az évtized színházi előadása: Shakespeare – Hamlet (rend.: Omri Nitzan)
Omri Nitzan a Hamlet újragondolásának minden mondatában politikát lát, és ezt úgy képes színre vinni, hogy azzal a nézők osztatlan elismerését világszerte megkapja. Az aktualizált történet, a stáb fiatal színészei, a modern díszletek a csúcsra emelték a darabot.


 

mouss
JewBox.hu