Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... InterJews ... Mélyvíz

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2019.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Mélyvíz
AddThis Social Bookmark Button
A komolyabb témák kedvelőinek, a klezmertől a jazzen át az igazi klasszikusokig.

Orphaned Land koncert Budapesten Nyomtatás E-mail
2011. december 07. szerda, 14:10
AddThis Social Bookmark Button

Hamarosan Budapestre érkezik az a zenekar, amelynek már sikerült az, ami a nagyhatalmak évtizedek óta nem: megvalósította a békét a Közel-Keleten. Az Izraelből származó, de zenéjében és képi világában számtalan iszlám motívumot is felhasználó Orphaned Land magához hasonlóan kuriózumnak tekinthető zenei világú csapatokat válogatott maga mellé a körútra: a melodikus death / folk Arkan, a tunéziai Myrath és a francia Artweg gondoskodik róla, hogy megismételhetetlen élményben legyen részünk. A december 7-ei koncert egyben az Orphaned Land 20. születésnapjának magyarországi megünneplése is lesz, amire Club 202-ben kerül sor.

Bővebben...
 
Muti megénekeltette a közönséget Nyomtatás E-mail
2011. március 17. csütörtök, 08:47
AddThis Social Bookmark Button
Nem mindennap történik meg, hogy egy karmester ráadást énekeltessen az operakórussal, sőt, arra kérje közönségét, hogy énekeljen velük - a műtét után lábadozó Riccardo Muti világhírű karmester azonban éppen ezt tette a római Teatro dell'Opera szombat esti előadásán.
Bővebben...
 
Lett a legjobb ifjú karmester Nyomtatás E-mail
2010. június 01. kedd, 08:27
AddThis Social Bookmark Button
52 országból 354 ifjú karmester jelentkezett a második alkalommal megrendezett versenyre, közülük 18-an mutatkozhattak be a zsűri előtt, amelynek elnöke Vladimir Ashkenazy volt.
Bővebben...
 
65 éves lenne Szécsi Pál Nyomtatás E-mail
2009. február 24. kedd, 07:03
AddThis Social Bookmark Button
Mintha egy régi illemtankönyvből lépett volna elő a hatvanas évek divatja szerint szabott öltönyében, szabályosra nyírt frizurájával. 1967-et írtunk, a lányos anyák kedvenc slágerét, a „Csak egy tánc volt” című dalt énekelte, és szégyenlősen mozgott a mikrofon előtt.
Bővebben...
 
Cotton Club Singers - László Boldizsár is elbúcsúzott Nyomtatás E-mail
2009. február 06. péntek, 05:50
AddThis Social Bookmark Button

Tegnap este véget ért egy korszak, és az ország legsikeresebb vokálcsapata életének újabb állomásához érkezett. Az utolsó alapító tag, László Boldizsár helyére is új énekes kerül. A népszerű együttes frontembere 15 év után műfajt vált, és a Szegedi Nemzeti Színház operatársulatának tagjaként idén számos tenor főszerepben debütál. A Singerst azonban nem hagyja ott, hiszen korábbi zenésztársait a háttérből menedzserként segíti. Az új felállású négyes 2009 márciusában mutatja be Stingers címmel Sting dalaiból készített vadonatúj koncertjét.

Bővebben...
 
Weiner Leó Nyomtatás E-mail
2008. október 22. szerda, 16:16
AddThis Social Bookmark Button

Weiner Leó egyszerre volt nagy zenepedagógus és zeneszerző, illetőleg a magyar zsidó zenei élet egy kiemelkedő alakja. Nevéhez olyan örök mesterművek kapcsolódnak, mint a Rókatánc.

 

Bővebben...
 
Salamone Rossi Hebreo Nyomtatás E-mail
2010. június 18. péntek, 10:45
AddThis Social Bookmark Button

Salamone Rossi Hebreo élete egészen messze visz minket a történelem egy olyan korszakába, amelyben a szellem és emberi barbárság szárnyaltak. Két világ között létezett egy kemény korban úgy, hogy egyikhez sem tartozhatott igazán. Mégis, sorsának ez a kettőssége ajándékozott meg minket a középkori zsidó zene legcsodásabb alkotásaival.

Bővebben...
 
Áldásos áldások - lírai fohászok Zucker módra Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 05. szombat, 08:21
AddThis Social Bookmark Button

Mitől lesz valaki jó kántor? A leviták zenei öröksége hogyan jelenik meg manapság a liturgikus énekekben? Az Örökkévaló modernkori profétái hogyan dalolnak napjainkban? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk válaszokat az egyik legtehetségesebb fiatal kántorunk, Zucker Immánuel új lemezét hallgatva.

Bővebben...
 
20 éve nincs közöttünk Kálmán György Nyomtatás E-mail
2009. február 20. péntek, 06:49
AddThis Social Bookmark Button

Legendás Lucifer (Madách: Az ember tragédiája), Marat (Weiss: Marat halála) és Robespierre (Büchner: Danton) és verset mondó ember volt. Orgánuma adta karakterét, de ő több volt/más volt Humphrey Bogart magyar hangjánál. Érzékeny volt, akinek sok csend és nyugalom kellett a színészi újralétezéshez. Két évtizede csak a csend…

Bővebben...
 
Egy Est George Gershwinnel - Jótékonysági koncert Nyomtatás E-mail
2009. február 04. szerda, 07:54
AddThis Social Bookmark Button
Jazz-inspirálta, zongorára és zenekarra írt darabjaival komoly zenekritikusok elismerését könyvelhette el George Gershwin, akit az amerikai jazz egyik szülőatyjának is tekintenek. Húszas éveinek elején országos hírnévre tett szert az 1924-ben publikált és előadott Kék rapszódiával (Rhapsody in Blue-val), a világ első jazz-zongoraversenyével. A nemzetközi elismertséget az 1928-as Egy amerikai Párizsban (An American in Paris) kiadásával és előadásával szerezte meg. A művet európai utazása során komponálta, az itt szerzett élmények hatására.
Bővebben...
 
Arnold Schönberg és a modern zene Nyomtatás E-mail
2008. október 12. vasárnap, 17:49
AddThis Social Bookmark Button
Schönberg a XX. századi modern, kísérletező zene úttörője, az érzékeny, vívódó, a zenében új struktúrákat és rendszereket kereső, haladó értelmiségi-művész ember etalonja, aki már túlhaladta Mahler és Richard Strauss zenei világát és expresszionista vonásokat próbált belevinni a zenébe.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 3